Bardzo dziękuję za dobre słowo. Wiem, wiem to tak abym się nie zniechęcił...
A może by się ktoś pokusił i spisał kilka podstawowych rad dla początkujących makro pstrykaczy. Pewnie nie tylko ja byłbym bardzo wdzięczny. Dodam tylko że już przeczytałem większość tego co na naszym forum :)))
A może by się ktoś pokusił i spisał kilka podstawowych rad dla początkujących makro pstrykaczy. Pewnie nie tylko ja byłbym bardzo wdzięczny. Dodam tylko że już przeczytałem większość tego co na naszym forum :)))
Dużo różnych artykułów można znaleźć w necie - przykładowo ;)
Też zaczynałem kiedyś pstrykać a mianowicie dokładniej w tamtym roku i też robiłem takie zdjęcia jak Ty a nawet gorsze. Jedynym dobrym słowem mogę napisać byś podpatrzył najlepszych w tej dziedzinie fotografii i uczył się od nich (mam na myśli kadrowanie, ekspozycja etc) i zwróć szczególną uwagę na ostrość bo kadr może być najciekawszy na świecie ale jak będzie nieostry to zdjęcie jest z miejsca do kosza.
Nie zrozum mnie źle że krytykuje mnie też krytykowali tak że już miałem to rzucić. Więc poczytaj trochę o fotografii i trenuj w terenie.
Pozdrawiam
_________________ Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum