Wysłany: 2010-06-26, 00:05 [mef666] - makro w świecie kompaktów
Witam wszystkich!
Fotografią amatorsko zajmuje się od dłuższego czasu, niestety nie posiadam dobrego sprzętu ani zbyt wiele wolnych chwil do robienia fotek ale może kiedyś się to zmieni?
Mam 25 lat i jestem z centrum łodzi, na co dzień zajmuje się grafiką komputerową.
Przez ostatnie 3 lata pstrykałem fotki aparatem "KODAK EasyShare Z650" ale jakiś czas temu nabyłem kolejnego kompakta "Fuji S2100 HD".
Zdjęcia robię całkowicie na manualu i na razie kompakt jest jedynym sensownym wyborem dla mnie głównie ze względu na brak profesjonalnego podejścia do tematu fotografii.
Uwielbiam zdjęcia makro, ogólne natury, zwierząt.
Generalnie można znaleźć moje fotki i inne prace wszędzie pod nikami:
mef666; themef666; mefisto.
Po raz pierwszy zarejestrowałem się na forum poświęconym fotografii, gdyż uważam swoje prace na tyle dorosłe by móc zasięgnąć odrobiny krytyki w środowisku fotografów :)
Tak więc oddaje się w wasze ręce, może będzie ze mnie jeszcze fotograf? he he...
Poniżej kilka moich fotek:
1.)
2.)
3.)
4.)
5.)
6.)
7.)
8.)
9.)
10.)
11.)
12.)
13.)
14.)
Oświadczam iż żadne stworzenie nie ucierpiało a w szczególności ostatni chroniony okaz :)
Tak tak wiem takie sobie te fotki z kompakta itp. - widziałem galerie innych użytkowników :)
Wiem wiem najłatwiej jest krytykować niż samemu zrobić dobrze...
fot 5. na tak a reszta mi jakoś nie leży... a to za sprawą kadru (straszny bałagan tu panuje) no i jakości zdjęcia.
To,że foty strzelane z kompakta to przecież nic im nie ujmuje wobec zdjęć robionych lustrem. Aparat dobrego zdjęcia nie zrobi jak nim odpowiednio nie pokierujesz
Pozdrawiam i życzę udanych kadrów i światła
Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisał Fotomagic. Kompakt to całkiem sprawny i fajny sprzęt jeśli chodzi o makro i można nim naprawdę dużo wycisnąć, a to dowód (choć tutaj ledwie namiastka tego, co potrafi zrobić Paweł): http://www.makroforum.pl/...vt264.htm#3389.
Idąc dalej za kolegą, poza uwagami co do jakości i kadru: popracuj nad światłem i ostrością, a jeśli masz taką możliwość, to ustaw także balans bieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum