4,6,8,9 są świetne :) jak widać, zdjęcia kompaktem mogą być świetne ;)
To prawda, przy makrofotografii jaką lubię kompakt jest lepszy od lustrzanki. Przy F8 całą biedronkę mam ostrą. W lustrze to pewnie łeb byłby ostry a reszta w kształcie przysłony ;P
No to tak:
1 - rewelacja, super kadr, ostrość, kolory. Krople dodają smaczku(spryskiwacz?)
2 - jak dla mnie również ok, opróćz jednej rzeczy - za ciasno z lewej, poza tym bdb
3 - bardzo fajnie, tylko albo to wina mojego monitora, albo ciut nie doświetlone, możliwe, że robaczek stwarza takie wrażenie przez to, że sam ma czarne podwozie
4 - ładne tło, tylko również brakuje mi trochę miejsca z lewej strony, niewiele ale jednak
5 - to mi się bardzo podoba nie mam zastrzeżeń
6 - ciekawe tło, fajny kadr, dobra ostrość - extra
7 - w tym zdjęciu dałbym więcej prawej strony, tak aby było widać to miejsce w kierunku którym patrzy mucha, teraz ta centralna kompozycja trochę mi nie pasuje. Poza tym ok.
8 - tu znów bardzo fajnie, bez zastrzeżeń
9 - to bardzo fajne, ciekawe kolory, kadr ok. Zdjęcie na +
Troszkę się rozpisałem:P Generalnie kolory, tło, ostrość jest ok. Na niektórych zdjęciach jest trochę duszno, tzn. brakuje przestrzeni. Ogólnie zdjęcia bardzo pozytywne:) Pozdrawiam
1 - rewelacja, super kadr, ostrość, kolory. Krople dodają smaczku(spryskiwacz?)
Hehe, nie spryskiwacz, lecz 5 rano i rosa :)
alekp napisał/a:
bardzo fajnie, tylko albo to wina mojego monitora, albo ciut nie doświetlone, możliwe, że robaczek stwarza takie wrażenie przez to, że sam ma czarne podwozie
Masz rację, u mnie też trochę ciemno to wygląda. Muszę popracować nad oświetleniem :)
Dzięki Alek, o takich komentarzach właśnie myślałem zakładając ten dział :)
Skoro to 5 rano to gratuluje:P Ja mam problem z ważkami o rannych porach bo najbliżej mnie ważki są 10km od mojego domu, a tam dojechać można tylko rowerem. Ale może w te wakacje się uda:) Pozdrawiam
PS Czy to prawda, że o takiej porze ważki prawie nie latają? Łatwo było ją uchwycić czy jednak się nagoniłeś?
PS Czy to prawda, że o takiej porze ważki prawie nie latają? Łatwo było ją uchwycić czy jednak się nagoniłeś?
Tak, to prawda :) Zresztą nie tylko ważki, inne owady też są spokojniejsze o świcie. Tej ważce nawet nie przeszkadzało, jak ustawiałem za nią tło z zielonego liścia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum