Witam,
fot z tamtego sezonu wrzucał nie będę (kto będzie chciał, są do obejrzenia na www.ndsc.digart.pl)... na chwilę obecną- na sezon 2010 i pierwsze testy:
Ładne intensywne kolory, fajnie zaaranżowane mini studio do robienia zdjęć makro ale widać na zdjęciach, że były nieprecyzyjnie stackowane. Koło włosów często występuje nieostra otoczka. Na 10 pająkowi rozdwaja się noga... Nieraz zbyt mało zdjęć dawałeś do złączenia przez co masz kilka głębi ostrości a pomiędzy nimi obszary nieostrości... widać to szczególnie mocno na 4, gdzie w połowie głaszczek rozciąga się pas nieostrości - przed i za jest ostro :/ Na 3 zbyt duży kontrast w jasnych partiach wypalone, w ciemnych totalna czerń. Jeśli już fotografować trupy i je komuś pokazywać to niech to będzie coś na prawdę fajnego - 7 i 8 jak dla mnie nie spełnia tego kryterium, ani obiekt nie jest jakiś specjalnie ciekawy, o kompozycji też nie ma co mówić (w tych 2 przypadkach). Jeśli nie jesteś w stanie odkurzyć trupa to przynajmniej w trakcie retuszu wymaż śmieci.
Reasumując kilka rzeczy mi się podoba jak jak kolory, światło i przygotowane tła ale jest trochę niedoróbek, które warto by poprawić bo jest potencjał na świetne zdjęcia. Ciekaw jestem czym fotografujesz oraz jak wyglądało zaaranżowane przez Ciebie studio - masz jakieś zdjęcia przedstawiające plan placu boju?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum