Ja myślę,że użył,krótkiego czasu,no i błysk też swoje zrobił.
To można powiedzieć prawie o każdym zdjęciu ;) ale tu chodzi o ruchomy, szybki obiekt, który wydaje się, że nie jest łatwo uchwycić. Chyba, że taka "bzykuszka" zawisa w jednym miejscu na kilka sek i nic sobie robi z obecności obiektywu w odległości kilka cm.
To można powiedzieć prawie o każdym zdjęciu ;) ale tu chodzi o ruchomy, szybki obiekt, który wydaje się, że nie jest łatwo uchwycić. Chyba, że taka "bzykuszka" zawisa w jednym miejscu na kilka sek i nic sobie robi z obecności obiektywu w odległości kilka cm.
Właśnie ta muchówka a dokładniej bzyg tak ma,potrafi na chwilę "zawisnąć" w powietrzu. To na pewno ułatwiło jej sfotografowanie. Poczekajmy na to co ma dopowiedzenia autor zdjęcia.
fotomagic, MAck, Mariusz - dzięki za komentarze :)
MAck napisał/a:
Zawsze mnie ciekawiło jak się robi zdjęcia takiej jak nr 14. Gdzie jest haczyk?
MAck napisał/a:
fotomagic napisał/a:
Ten bzyg zawisł w powietrzu na kilka sekund i wtedy udało mi się zrobić serie 3 zdjęć po czym bzyg mnie zaatakował. Doświetlałem go lampą błyskową z dyfuzorem.
Ten bzyg zawisł w powietrzu na kilka sekund i wtedy udało mi się zrobić serie 3 zdjęć po czym bzyg mnie zaatakował. Doświetlałem go lampą błyskową z dyfuzorem.
Na jaką mniej więcej odległość pozwoliła sobie podejść do siebie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum