Witam.
Fotografią makro zajmuję się od ponad miesiąca. Mój sprzęt to Canon 450d + Kit + Helios odwrotnie mocowany + dyfuzor handmade. Już jakiś czas temu miałem założyć temat lecz nie chciałem wrzucać byle czego ;] Jednak z racji tego, że sezon się już praktycznie skończył postanowiłem pokazać parę prac :)
Witam!
Długo mnie tutaj nie było. Przez ten czas trochę się pozmieniało ;)
Wrzucę parę zdjęć z końcówki ubiegłorocznego sezonu. Potem uzupełnie tegorocznymi fotkami.
ZAPRASZAM DO OTWIERANIA ZDJĘĆ W NOWYCH OKNACH, PONIEWAŻ FORUM POGORSZYŁO JAKOŚĆ :)
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Przepraszam, że tak muchowo ale pod koniec października nie ma zbyt dużego wyboru ;)
Hej, no świetne powiększenia w naprawę dobrzej jakości. Powiedz mi czy Twój sprzęt to dalej Canon 450d + Kit + Helios odwrotnie mocowany + dyfuzor handmade?
Nie ważne co i jak, ważny efekt końcowy. A fotografia daje wiele możliwości i uważam, że jeśli ktoś to potrafi wykorzystać we właściwy sposób, to chwała mu za to A jeśli chodzi o poszukiwania w Exifie, to zawsze mnie to bardzo zadziwiało .
A co do zdjęć: jak na takie extremalne powiększenia, to faktycznie jakość dość dobra; w każdym razie podziwiam za cierpliwość, bo ja mam zawsze problem z utrzymaniem ostrości i od razu rezygnuję z muszych oczu wypełniających niemal cały kadr
A ty coś taki nerwowy?
Zmienić datę mogłeś ale co data zrobienia zdjęcia ma za znaczenie? Poza tym że zdjęcie ponoć jest z października a data wskazuje na styczeń 2010?
Poza tym:
Cytat:
Przysłona: f/0.0
Czas ekspozycji: 0.010s (1/100)
Czułość ISO: 400
Korekta ekspozycji: brak
Pomiar światła: Punktowy
Program ekspozycji: Ręczny
Tryb ekspozycji: Ręczny
Balans bieli: Automatyczny
Lampa błyskowa: Tak (Ręczny)
A Ty co taki detektyw ? ;) Czill.
Ostatnie zdjęcie robione na pewno w innym czasie niż pozostałe.
Jeśli komuś pomogą model czy ustawienia aparatu to powodzenia I tak 90% zależy od czegoś innego.
Tak btw to 450d już nie mam :)
Ustawienia aparatu mi dają wiele - raz że się uczę na przykładzie jak osiągnąć określony efekt (nie muszę robić tylu prób), dwa łącząc ustawienia razem z obrazem można mniej więcej od biedy odgadnąć w jakich warunkach świetlnych dane zdjęcie było robione :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum