jestem zupelnie, zupelnie poczatkujaca. Az tak bardzo ze jeszcze nie mam sie czym pochwalic, wiec narazie czytam i sie ucze:-)
I a propos nauki - czy na tym forum jest takie miejsce gdzie piszecie o tajnikach robienia takich zdjec?
I drugie pytanie - wbrew pozorom calkiem powazne...
Pajaki - boje sie ich straszliwie, jak widze to uciekam, jak wiekszy w poblizu to nawet nie napisze co robie bo obciach
Tymczasem na zdjeciach Makro wygladaja naprawde pieknie i czuje sie nawet troche tak jakbym sie oswajała z nimi
A pytanie brzmi - jak blisko podchodzicie/ustawiacie aparat by zrobic takie zdjecia?
Witaj
Każdy z nas uczy się cały czas :) A uczymy się głownie na własnych błędach.
Co do techniki - każdy ma swoją zależną głownie od możliwości technicznych sprzętu oraz swoich umiejętności.
Co do pająków to one są dość wdzięcznymi modelami i pozwalają podchodzić dowolnie blisko. Trzeba tylko uważać żeby nie dotknąć pajęczyny lub nie zasłonić im światła (a raczej nie rzucić na nie swojego cienia). Wtedy można niemal dotknąć je obiektywem. Nic z ich strony nam nie grozi - ale fobia to fobia :) Ja zazwyczaj robię im zdjęcia z odległości kilku - kilkunastu cm . Chyba że używam raynoxa wtedy raczej punkt ostrzenia mi się odsuwa więc muszę trochę się cofnąć :)
Ćwicz więc Aneto jak najwięcej i nie zrażaj się potknięciami - tylko tak dochodzi się do perfekcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum