Ja w lesie znajduję je na suchych liściach niedaleko jeziora. Co do innych miejsc - lubią wygrzewać się na murach, ściankach, krawężnikach. Można je również spotkać w wysokiej trawie. Są praktycznie wszędzie chodź na początku ich nie widać. Ja z reguły kucam w jakimś miejscu i rozglądam się dookoła - znajduję więcej niż chodząc w te i spowrotem. Pozdrawiam
a u mnie to chyba w ogóle ich nie ma xD... tyle godzin z łapami z aparatem w ręku przez 2008 rok i ani jednego nie wypatrzył... zobaczymy co nowy sezon przyniesie ;)
_________________ kiedyś: Fuji s8000/s9600... teraz Olympus E-520 ;)
heh u mnie na torach zawsze multum, tylko ze kiedys sprzet nie pozwalał na zrobienie im dobrego zdjecia bo to mikroskopijne niestety ;) ale kto wie jak to bedzie w tym roku :)
poza tym - wysokie trawy. i ogólnie kazde miejsce gdzie mogłyby się wygrzewać - kamienie, mchy. tylko trzeba poszukać.
wlasnie ostatnio po tych ulewach jak sie rozpogodzilo to poszlam w plener i normalnie miazga:D z 10skakunow takich sporych kolo 5-6mm spotkalam w trawie, tylko problem w tym ze zamiast lumixa fz-7 i raynoxa wzielam 450d z kitem czlowiek uczy sie na bledach.... teraz biore wszedzie 2 aparaty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum