jaka jest długość u dołu ? te z boku napisalem ale jak obliczalem to zgłupiałem, bo nie robie dokladnie takiego samego tylko proporcjonalnie zwiększał go( ten kto patrzyl na artykul arcziego to wie )
pzdr
Jako, że po domu zasuwa dwu i pół letnia dziewczynka mam do wyboru do koloru kartoników z soczku więc zrobiłem sobie dyfuzor Wygląda na razie trochę McGiverowsko, ale działa Całość z DCRem i dyfuzorem wygląda tak:
Do wykonania użyłem kartoniku po soczku, kawałka ręcznika papierowego i dwóch gumek recepturek. Wycięcia zrobiłem za pomocą małych nożyczek do manicure
Sorki za jakość ale robione słabiutkim aparatem z nokii
Z kamerki internetowej jeszcze gorsze wychodzą
suchy - jak masz jeden wymiar - to myślę że nie powinieneś mieć jakichkolwiek problemów... Po prostu drukujesz tak aby Ci się zgadzał jeden wymiar (tzn. dokładniej pisząc długość jednej, wybranej krawędzi), a reszta na wydruku przecież proporcjonalnie się zwiększy. Z tym że szablon jest na tyle duży że nie zmieścisz się raczej na jednej kartce wydruku (później te fragmenty trzeba posklejać, wyciąć, przerysować na grubszą tekturę i ostatecznie wyciąć... dalej to już tylko sklejanie).
A tak dla ścisłości - odpowiadając na Twoje pytanie - to... nie pamiętam jaka tam była odległość... tego szablonu już też niestety nie mam.
już zrobiłem z tuby wyłożonej aluminium :P a środkiem rozpraszającym jest "1 warstwa kalki kreslarskiej"(dosyć twarda jest i nie wiem właśnie czy dołożyć drugą warstwę bo zależy jak robię zdjęcie raz widać raz nie różnice.
Pozdrawiam
Lewap, kolorystyka do aparatu the best ważne że spełnia swoją role.
wymiary, nie rozumie po co chcecie drukować odbijać robić wszystko centymetr w centymetr, chyba każdy ma tutaj inny aparat a do każdego aparatu pasuje inny dyfuzor, więc po co się trudzić z drukowaniem, tak jak tu już wspomniano nie zmieści się na kartce no chyba że ktoś zaniesie do drukarni i wydrukuje na większym arkuszu. Każdy kto chce zrobić dyfuzor wie jak ma wyglądać więc chyba łatwiej by go było wziąć i zrobić metodą prób i błędów dopasowując go idealnie do swojego aparatu.
a u mnie wygląda to tak
szkielet drut miedziany w izolacji , środek oczywiście wyłożony folia , a do rozproszenia użyta taka pianka ala styropianowa a dlatego taka konstrukcja bo jest mała :) choć na ten sezon może pomyślę nad wynalazkiem arcziego :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum