Wydaje mi się, że zwykły drut miedziany o odpowiedniej średnicy z dolutowanymi krokodylkami dałby radę.
no radę i by dał np. 4mm2 albo 6mm2 ale miedz ma to do siebie że parę razy ją zegniesz i się przełamie, a w tym urządzeniu właśnie chodzi o możliwość dowolnego modelowania.
Witam:) wreszcie udalo mi sie dotrzec na forum:D
Co do tego uchwytu to kiedys zrobilem cos takiego
Posluzyla mi do tego stara lampka nocna i kawalek aluminium. Niestety ten patent byl dla mnie malo poreczny i wrocilem do dyfuzora:)
heh też juz testowałam cośik z drutu ogrodowego ale również wybiłam sobie z głowy ten pomysł. Tak jak mówisz nie poręczne są takie rzeczy...
ja jedynie czasami używam karte plastikową, cos w rodzaju kalki technicznej...ale szybko sie przy tym meczę... rece mi odpadają...:p
Witam
Stary temat trochę.. ale myślę że problem można rozwiązać
za pomocą wężyka hamującego ocynkowanego , lub powlekanego. Jest elastyczny ale i na tyle sztywny żeby utrzymać nadany kształt. Rozwiązanie powszechnie stosowane w oprawach oświetleniowych
Za niewielkie pieniądze po dodaniu uchwytów/klipsa powinno wyjść całkiem zgrabne ramię/podpórka na blendę czy cokolwiek
Jeszcze nie , ale miałem w dłoniach ten wąż i myślę ze utrzyma bez problemu ciężar do 0,5kg zamocowany w odległości 0,5m oczywiście to kwestia średnicy, wykonania , po jakimś czasie pewnie tez zużycie w sensie wytarcie ...słowem stanie się luźniejszy przez to bardziej giętki
Takie składane "rurki" to przewody stosowane do chłodziwa w maszynach, można dostać tutaj: forch.pl lub innych sklepach internetowych - nie jest to jednak tanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum