wystarczy wprowadzić odpowiednie hacki / modyfikacje, które pomogą w ew. usprawnieniu forum. ;)
A czego tutaj brakuje? PHPBB by przemo charakteryzuje się tym, że ma mnóstwo modyfikacji. Jeśli czegoś wam tutaj brakuję to śmiało piszcie :). Po to jest ten dział przecież :)
Co prawda osobiście nie miałem styczności z administracją PHPBB w wersji trzeciej, jednak znajomi bardzo narzekają na "trójkę". Podobno są problemy z dużo większym obciążeniem serwera, a jak wiecie mój (na którym jest to forum) nie jest zbyt wydajny (dziękujcie firmie hekko.pl :P).
Myślę więc, że nie opłaca się instalować PHPBB3, a phpBB modified by Przemo jak na razie wystarczy... no może dopuki jakiś niemiły pan (lub pani) postanowi zabawić się w testera zabezpieczeń i unieruchomić forum :D
ja dodałbym jakiś mod który umożliwi stworzenie galerii użytkowników - to takie minimum, które wg. mnie trzeba zrealizować w tym miejscu...
ew. postawić dodatkowy serwis w powiedzmy galeria.makroforum.pl- subdomena, która będzie połączona z bazą forum- a pracowała na jakimś autorskim skrypcie umożliwiającym tworzenie użytkownikom galerii prywatnych z jakimiś ocenami, komentarzami itd :)
w zasadzie wystarczyłoby wyciągnąć z mysql tabelę użytkowników i dopisać 2-3 nowe które będą odpowiedzialne za tworzenie galerii, komentarze i oceny. Jeśli któryś z adminów coś niecoś kuma php/mysql to z pewnością sobie poradzi :)
ew. postawić dodatkowy serwis w powiedzmy galeria.makroforum.pl- subdomena, która będzie połączona z bazą forum- a pracowała na jakimś autorskim skrypcie umożliwiającym tworzenie użytkownikom galerii prywatnych z jakimiś ocenami, komentarzami itd :)
w zasadzie wystarczyłoby wyciągnąć z mysql tabelę użytkowników i dopisać 2-3 nowe które będą odpowiedzialne za tworzenie galerii, komentarze i oceny. Jeśli któryś z adminów coś niecoś kuma php/mysql to z pewnością sobie poradzi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum