dokladnie, a te rangi świadczą o tym ile konkursów wygrales, specjalnie nie robilem na posty, bo jak chcesz to przczytaj wszsytkie moje posty jakie są?
każdy wyczerpujący i dokładny, chyba, że ocena zdjęcia to zaledwie dwie linijki, kto ma duzo postów to się udziela? niekoniecznie.
A te rangi są do pewnej mobilizacji bo nie każdemu się będzie chciało wyrgywać konkursy dla niczego, a jezeli ma sie forum rozwijac powinniśmy takie coś zrobić, myślalem dlugo nad tym system'em i wydaje mi sie ze jest bez zarzutw, taki ktory ma duze pojecie praktyczne i teoretyczne mi się chyba wydaje ze powinien trzaskać i wyrgywac kokursy?
czyż nie?. A taki który będzie miał niższa range po prostu oznacza ze nie wygrywał za dużo, czyli nie był zbyt dobry(nie mam na myśli że zły) w porównaniu do zwycięzcy.
Zresztą jak kto chce ;)
rangi za posty dla mnie to idiotyzm, bo ja mam zaledwie ich może 30 , a jakby popatrzeć n u niektórych co maja więcej i przegladnac posty to "żal dupe ściska z takim spamem"(sorka za słownictwo, ale taka prawda) jakby się liczyło nie "ilość postów" a "ilość sensownych słów/zdań" to mało by było takich"nabijaczy" skąd sie wziął spam?
własnie z tego, ja che mieć więcej postów od "Józka" i "Irenki" ja mam 20 ale dziś nabije 100 i podniose sobie średnią, idiotyzm... wg. zlikwidowac licznik postów(zeb nie byl widoczny) o czym świadczy liczba postów?
jak może być koleś który raz na tydzień walnie pościk jak jakiś wykład na całą strone i pisze sobie tak raz na tydzień wartościowe rzeczy, a wpadnie taki gówniarz co ma 12 lat i zacznie spamować i nabijać posty i będzie miał te 100 postów tak samo w 5 dni, a tamten je zbierał dajmy na to pół roku.
I teraz przejżyjcie i powiedzcie?
czy nie byłoby wartościowiej jakby każdy pisał dogłębnie posty takie jak ja?
Jestem pewien, że unikniemy SPAMU usuwając to pole"posty"
pzdr.
(wiem wiem uznacie mnie za dziwaka, ale makrofotografia to coś pieknęgo, a to jest forum o tym i jak ma ono działać przyzwoicie to trzeba najpierw zrobić porządek, aby mogło funkcjonować na takim poziomie, na jakim są użytkownicy tego forum)
przepraszam za zjedzone literki ale awaria lampki :o a ja mam duzo pracy i nie chciało mi się poprawiać :o (przepraszać)
edit:
nie chciałem nabijać bezsensownie postów i zaśmiecać, jak nie wiecie o co chodzi to :
OK, rangi dodane :)
Po kolei:
Aktywny - ranga przyznawana dla użytkownika za aktywny udział w rozwoju forum. Nie mylić z nabijaniem postów. Chodzi tutaj np. o jakieś forumowe akcje typu org. konkursów itd..
Mistrz - przyznawana za zdjęcia o wyjątkowo wysokich walorach estetycznych. Trzeba wygrać kilka konkursów.
Gaduła - jedyna ranga, którą można zdobyć w łatwy sposób. Wystarczy nabić odpowiednią ilość postów :)
Makromaniak - ranga dla pomagierów forumowych. Wystarczy pomagać ludziom przy problemach ze sprzętem i technice wykonywania zdjęć.
Tak czy siak, dla mnie rangi nie sa potrzebne. Forum tworza ludzie, nie udziwnienia - oczywiscie z nimi jest ladniej... Ale szczerze na co to komu?
Pozdrawiam, Michal.
Wyczerpałeś wszystko to, co chciałem powiedzieć. Przypominają mi się jeszcze lata, gdy miałem 14 lat i na fora wchodziło się tylko po to, by mieć fajną rangę, ew. kilka świecących gwiazdek. Super sprawa, ale dla dzieci...
Ale przecież liczbę postów można interpretować dowolnie. Nigdzie nie jest napisane, że liczba postów jest wprost proporcjonalna do jakości wypowiedzi czy nie wiem już sam o co wam chodzi :D. Zresztą nie róbcie tutaj off-topa. To temat o rangach i niech tak zostanie. Jeśli chcecie się pozbyć liczby postów zróbcie oddzielny temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum