Witam.
Pozwolę sobie założyć kolejny nieco obszerniejszy temat dotyczący rad, i jeżeli oczywiście administrator się zgodzi(w co raczej nie śmiem wątpić).
A więc tak jak już się zarejstrujesz to pasowałoby ci dać jakąś range, nikt nie chce myśleć nad tym więc ja poświęciłem trochę swojego cennego sobotniego czasu pisząc ten temat.
A więc rangi są następujące:
POCZWARKA- na tą rangę 3ba zasłużyć, ponieważ trzeba być na forum co najmniej 2 tygodnie i mieć wbite 100 postów( nie bójcie się "nabijacze" postów to tylko jedna taka ranga związana z postami).
następne rangi już są za pkt. zdobyte w konkursach:
MOTYL- na ta rangę potrzebny jest co najmniej 1pkt.-4pkt.
ĆMA- na tą rangę potrzebujesz 4pkt.- 10pkt.
Makromaniak- na tą range potrzebujesz 10pkt.- 20pkt.
Profesjonalista- na tą range potrzebujesz 20pkt.- 25pkt.
MASTER- wiadomo :) od 25pkt.+
i specjalna ranga:
ZASŁUŹONY- dla ludzi którzy naprawdę wkładają całe serce w to forum i są jego częścią( wymagany minimum status: MOTYL)
a teraz tak:
Do admina: proszę o usuwanie postów w których będą znajdowały się propozycje inne niż NAZW STATUSÓW(rang)! ! !
Szablon:
Poczwarka= "tutaj wpisujecie zamienna i proponowana przez was nazwe"
Motyl:
Ćma:
Makromaniak:
Profesjonalista:
Master:
Zasłużony:
Jeżeli wam odpowiada pojedyncza ranga, opuszczacie i zostawiacie wolne miejsce i idziecie do następnej
Lewap, w sumie też mnie taka myśl naszła.
A co do tych punktów. Ciężko to będzie ogarnąć jak będzie masa ludzi na forum. Bo raczej systemu na to nie da się zrobić (tak mi się wydaje)
Chyba, że robić to raz w miesiącu. Coś pod tytułem "podsumowanie miesiąca" to jeszcze wchodzi w gre. Bo tak na bieżąco to trudne do zrealizowania.
Co do nazw:
profesjonalista i master to bym od razu wywalił,
Co do bardziej realnej propozycji proponuje kilka odznaczeń.
Aktywny
Pomocnik
Gaduła
Mistrz
Makromaniak - może za jakieś specjalne wyczyny.
Aktywnydla użytkowników, którzy przyczyniają się do rozwoju forum (piszą wartościowe posty, mają ciekawe pomysły itd..). Ranga przydzielana przez administratora.
Gaduła - to ranga dla użytkowników, którzy dużo piszą (np. od 200 postów).
Mistrz - to ranga dla prawdziwych mistrzów makrofotografii. Można ją zdobyć wygrywając konkursy na naszym forum. Ranga przyznawana przed administratora.
Pomocnik - Można zdobyć za specjalne zasługi.
dobra ja zrobiłem pierwszy krok, Mariusz pozbieraj to , mowilem zeby wypisac tylko wg. formularza inne nazwy rang bo się zrobi "burdel" wy sobie napiszecie, a ja potem musze przewalać te posty itd.
a i jeszcze jedno zapomniałem o WARNACH i TAGOWANIU
tagowanie na pewno powinno być ułatwi prace na forum i tematy nie będą się powtarzać oraz ułatwi szukajce :]
edit:
Jeśli będą to nazwy proponowane przez Mariusza i owszem mogą być, ale słowo profesjonalista czy amator mogą wywoływać niepotrzebnie negatywne skojarzenia z ocenianiem poziomu prac/sprzętu/umiejętności.
a może zrobimy rangę zależną od długości buta, fiuta i średnicy ???
ojej robicie widły z igły
moim zdaniem powinny być jakieś dopiski po ilości postach (0-25 , 25-50 , 50-100 itd.) oraz punkty przyznawane przez użytkowników tak jak np na sfd.pl są SOG'i
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum