Wysłany: 2009-02-27, 21:14 Wyświetlanie zdjęć na forum.
W postach jest ograniczenie wyświetlania fotek bodajże do 400 px szerokości. Proponuję zwiększenie tego do 900px szerokości i nieograniczenie w wysokości, albo nieograniczenie w jednym i drugim. Drażniące jest oglądanie zdjęć przez kliknięcie i otwieranie (powiększanie) miniaturek w nowym oknie.
no tutaj reagujecie odruchowo, ktoś włączy temat i będzie czekał 5min (zalezy kto ma jaki transfer) zeby znow zobaczyc 10 raz te same fotki, a nie bedzie mogl normalnie poczytac postow albo skomentowac
Chyba nigdy nie udzielaliście się na jakimś konkretnym forum, a jezeli dla was denerwujące jest klikanie itd. to nie wiem czy bedzie sie wam chcialo czekac az ta strona sie zaladuje.
To tak teoretycznie zeby nie sypnac egozimem.
Pzdr
Ok, ale w takim razie fajnie byłoby gdyby wszyscy użytkownicy wrzucali prace na serwer www.imageshack.us i wrzucali tutaj miniaturki z odnośnikiem do zdjęcia, a nie zdjęcie. Bo generalnie zmniejszone zdjęcie przez kod forum, ładuje się tyle samo ile full-size.
Zauważcie, że pole wyświetlania posta ma nieco ponad 585 px. Jeśli zaczniecie wklejać zdjęcia po 800 px i pewnie co niektórzy większe to zrobi się jeden wielki syf. Mogę zwiększyć do 580 px.
Ewentualnie można pomyśleć nad przebudową stylu forum, tak aby trochę je rozszerzyć (do 1000 px) - wtedy zdjęcia mogłyby mieć 800 px na dłuższym boku :).
Więc proponuję żeby miniaturki tworzone przez forum były mniej więcej wielkości 300px szerokości i ok 300 wysokości, bo jeśli mamy mieć 80% fotki w miniaturce, to się to mija z celem, bo jest prawie ten sam rozmiar co oryginał.
Mariusz napisał : Ewentualnie można pomyśleć nad przebudową stylu forum, tak aby trochę je rozszerzyć (do 1000 px) - wtedy zdjęcia mogłyby mieć 800 px na dłuższym boku :). Jestem za, jednak zdjęcie powiedzmy 800 na 600 px inaczej sie ogląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum