Musze się pochwalić, że zakupiłem dzisiaj takie fajne cuś z wydawnictwa Multico :)
Są to 2 tomy, jeden rosliny a drugi zwierzęta z serii "Spotkania z przyrodą"
Znajdują się tam wszelkie spotykane rosliny także zielne i drzewa oraz mnóstwo robaczków plus zwierzęta. Ogolnie jestem bardzo zadowolony - polecam! :)
Tzn te dwa tomy sa w jednym pudełeczku o nazwie Spotkania z przyroda - rośliny i zwierzęta, wydawnictwo Multico. Cena w empiku 55zł (całość).
Każda ma ok 450 stron i jest w miękkiej laminowanej oprawie.
Multico robi piękne albumy, ale ceny detalistów są koszmarne. Ostatnio kupowałem Owady Polski I i w sklepach kosztuje 88 zł - jak wszystkie duże albumy. Na szczęście udało mi się znaleźć sporo taniej
Obecnie korzystam z dwóch katalogów owadów. Pierwszy to "Atlas Owadów Przydatnych z Natury Rzeczy" autorstwa łukasza Przybyłowicza a drugi to pozycja w j. angielskim "Insects" autorem której jest Patrick Hook. Obie pozycje doskonale się uzupełniają i jest w nich wiele cennych informacji na temat występowania i zwyczajów owadów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum