Wysłany: 2009-08-17, 12:33 D90 + obiektyw makro - pomoc w wyborze.
Witam,
Jest to pierwszy mój post na tym forum choć już nie raz przeglądałem wiele wątków.
Teraz sam się zdecydowałem na nowy temat ponieważ nie mogę się zdecydować.
No to od początku.
Mam body nikonad90 z obiektywem kitowym 18-55 który kompletnie nie nadaję się do zdjęć makro. Wcześniej robiłem zdjęcia na kompakcie sony i sprawiało mi to dużą przyjemność i w sumie zdjęcia makro wychodzą mi najlepiej.
Teraz chce się zdecydować na kupno obiektywu makro w rozsądnej cenie lub kupnie jakiegoś tele i do tego pierścieni pośrednich.
Moje wątpliwości dotyczą przede wszystkim, czy będę mógł robić zdjęcia obiektywem bez stabilizacji "z ręki". Jeśli chodzi o cenę to chce wydać jak najmniej oczywiście ale tyle ile będę musiał.
Zależy mi również jeśli to będzie obiektyw z małą ogniskową to żeby odległość minimalna była dość mała, bo to mi głównie przeszkadza w kicie (bodajże 38cm).
Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum