makrofotografia Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy da się czerpać zyski z makrofotografii?
Autor Wiadomość
Lewap 
Gaduła

Wysłany: 2010-03-22, 08:30   

Pomysł bardzo dobry. W sumie mogłoby to być ciekawe.

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-22, 14:11   

Ale chyba ciężko będzie zebrać chętnych, bo nikt się nie odzywa w temacie...

kamazz 

Wysłany: 2010-03-22, 18:34   

Chętny jest każdy, ale co dalej?
Kto to to będzie chciał wydać?
Strona graficzna?
Fundusze?
Wybór zdjęć?
Jakieś opisy?

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-22, 23:32   

O wszystkim napisałem w poprzednich postach. A czy chętny jest każdy, to nie bym był taki pewien. Chciałbym, żebyśmy wszyscy razem wspólnie stworzyli ten projekt.

Co do funduszy, to myślę, że jeśli zbierzemy naprawdę dobry materiał i porządnie go zaprezentujemy, to znajdzie się ktoś, kto będzie chciał nas wesprzeć :)

mops

Wysłany: 2010-03-23, 09:45   

Napiszę do Redakcji pewnego pisma w ktorym przypadkowo udało się wygrać konkurs.Zobaczymy co napiszą.Promocja Forum.....Mariusz,zobacz ile jest linkow prowadzących "do niczego".W tej formie nie można prosić kogokolwiek o promocję, ;-)

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-23, 14:17   

Mógłbyś wyjaśnić o co Ci chodzi z linkami prowadzącymi do niczego? Nie za bardzo wiem o co chodzi.

mops

Wysłany: 2010-03-23, 15:57   

http://www.makroforum.pl/topics14/marbud-vt183.htm , na przykład.Czy tylko ja nie widzę?.Z tego wniosek iż ślepnę bo jest takich od czorta, ;-)

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-24, 21:08   

Hmm, to już jest wina użytkowników, że wrzucają na jakieś niepewne serwery, z których obrazki znikają po kilku tygodniach.

Myślałem, że narzekasz na skrypt forum.

mops

Wysłany: 2010-03-24, 22:13   

Nie narzekam i nie jestem złośliwy,stwierdzam fakt iż to nie robi dobrego wrażenia.Jak mniemam podstawą Forum fotograficznego jest możliwość oglądania fotografii.Jaka jest pojemność serwera ?, bo ruchu dużego nie generujemy.

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-25, 14:04   

Pojemność mamy 5 gb.

mops

Wysłany: 2010-03-25, 15:38   

To ogranicz wielkość do 640x480 i osoby nie mające WŁASNEGO HOSTINGU niech ładują fotki na serwer.Przy obecnym ruchu wystarczy na długo.A gdy będzie potrzeba więcej to pomyślimy.Natomiast wyślij maile do osob ktorych fotek "nie widać" by zmieniły stan faktyczny lub trzeba to w diabły wywalić.Lecz niekoniecznie muszę mieć rację, ;-)

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-25, 15:55   

Możliwość uploadowania zdjęć na serwer forumowy jest możliwa od samego początku. Zresztą była chyba kiedyś na ten temat dyskusja i doszliśmy do wniosku, żeby wrzucać zdjęcia na jeden z wielu niezawodnych i darmowych serwerów:

www.imageshack.us
www.tinypic.com

Od dawna mimo tego, że posiadam własne serwery, korzystam z tych stron i jeszcze nigdy się nie zawiodłem :)

A wracając do tematu, to co wspólnego mają niedziałające linki z pomysłem stworzenia albumu? Proponuję zakończyć ten temat i powrócić do pierwotnego, czyli dyskusji na temat wspólnego albumu.

mops

Wysłany: 2010-03-25, 18:09   

Nie ma nic [niby] wspolnego z albumem ale duże z promocją i rozruszaniem Forum.Ponadto jesteś ewentualnie zainteresowany w jakimś stopniu wydaniem takowego albumu.Wchodzisz zobaczyć Forum i wiekszości nie widzisz.I wowczas celu w pomocy/promocji itp. także nie widzisz.Ale to moje zdanie.

0bleblak 

Wysłany: 2010-03-25, 19:51   

Niech no tylko pojawią się pierwsi modele, to zabieram się do pracy; a nóż widelec coś się Wam spodoba :) Uważam, że pomysł jest świetny, bo szczerze mówiąc nie spotkałam jeszcze w sklepie dobrego albumu o tematyce nie tylko entomologicznej zresztą. Ale czy nie da się ułatwić jakoś zamieszczania zdjęć bezpośrednio na tym forum? Szczerze mówiąc, to nie chciałabym korzystać z tych serwerów hostujących.

"I tylko jedno może unicestwić marzenie- strach prze porażką" Paulo Coelho

Mariusz 
Administrator

Wysłany: 2010-03-26, 14:13   

Tutaj dyskutujmy o sposobie publikacji zdjęć:
http://www.makroforum.pl/...-vt286.htm#3289

Odpowiedz do tematu