Wysłany: 2009-08-19, 12:35 Jak radzicie sobie z komarami?
Komary.. W tym roku chyba wyjątkowo głodne krwi.. Macie jakieś dobre i sprawdzone sposoby na te owady? Wiele razy właśnie przez te małe dziadostwa nie byłem wstanie zrobić zdjęcia.
Pozwólcie, że odświeżę trochę temat. Problem pojawił się znowu, wraz z nadejściem nowego sezonu makro. Popsikanie OFFem powinno pomóc na komary. Ale czy z drugiej strony nie odstraszy tych pożądanych owadów?
Witam serdecznie forumowiczów. Z mojej strony polecam produkty firmy Bros
Oprócz komarów dodatkowo odstraszają kleszcze,są dostępne w płynie i w sprayu.Używam od lat tych specyfików i jak narazie spełniają swoja funkcję. Pozdrawiam i życzę jak najmniej uciążliwości ze strony tych owadów.
Ja nie zauważyłem czegoś takiego.Zawsze przed wyjściem w plener do lasu bądź na łąkę etc. spryskuję się nim. Zresztą jakby miał odstraszać inne owady ten, to robiłby to samo inny,np.wcześniej wspomniany Off. Można w ogóle się nie spryskiwać,ale wtedy z foceniem będzie ciężej ze względu na uciążliwie przeszkadzające towarzystwo. Jak kto woli...
niestety ostatnio nerwica mnie bierze w plenerach z tymi towarzyszami- odpuściłem trochę fotografię makro z tego powodu ... moje tereny łowieckie to wielka wylęgarnia komarów... ehh :D
ja za to polecam natrzeć się olejkiem waniliowym (takim spożywczym), tego komary nie lubią za to muchy baaaardzo . ładnie pachnie i nie szkodzi. sprawdzone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum