Zima to okres obmyślania patentów, kupowania sprzętu, budowania dyfuzorów itd :)
Jednak można założyć własną hodowlę i focić w warunkach domowych ;)
Na szczęście nowy sezon już ruszył
u mnie już zastój się zaczyna. Makro nie było praktycznie od miesiąca. Wszystko się pochowało, bo zimno. Ale jutro z rana wybieram się w teren, zobaczymy, może coś ciekawego upoluję.
uważam, że w zimie można robić makro tak samo często jak na wiosnę czy lato, można stworzyć fajne fotki na śniegu. Jedyny kłopot może być z zamieciami czy uporczywym mrozem, jednak dla wyobraźni fotografa nie powinno to stanowić problemów. Sama myslałam że w zimie nie da się robić fajnych fotek makro, ale od czego są różnego formatu sople, puch na gałęziach czy szron na szybie? Popuśćmy wodze fantazji a zima okaże się piękną porą roku z pięknymi zdjęciami, jedyne co musimy zrobić to obudzic swoja fantazję i wszelkiego rodzaju pomysły :D
Motywujące :D Ja dostane sprzęt 1 grudnia na urodziny, raczej nie zdążę pstryknąć niczego porządnego. Będę się zapoznawał ze sprzętem, funkcjami i w ogóle rozpoczynał przygodę z fotografią także pewnie pstrykać będę dużo ale rewelacyjne nie będą te zdjęcia :D
Cześć,
a robiliście zdjęcia fauny naśnieżnej? Pewnie, że nie ma "wysypu" tematów, ale z drugiej strony ciekawie jest znaleźć jakiegoś pajączka na lodzie, czy larwę omomiłka na śniegu.
Na zdjęciu wałęsak sfotografowany na częściowo zamrożonym potoku 8 lutego 2011.
A kiedy już wrócicie z wałęsania się po śniegu, to wieczorem zapraszamy do poczytania naszego przyrodniczego fotobloga.
AiW
Ps. pojęcia nie mamy, dlaczego zdjęcie wygląda tak kiepsko, a dopiero po kliknięciu otwiera się prawidłowo. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum